Management in Agroturism si Alimentatie Publica
Combinând două dintre cele mai importante industrii producătoare de venituri – agroturismul și alimentația publică – acest program de master îi pregătește pe viitorii absolvenți să înțeleagă tendințele pieței, cerințele operaționale ale unei afaceri din domeniul agroturismului și modul în care turismul poate spori veniturile acestor afaceri.
Descoperă planurile de învățământ
ANUL I
DENUMIRE | OBIECTIV GENERAL |
Management strategic și portofolii de proiecte | Cunoaşterea, înţelegerea conceptelor, teoriilor şi metodelor de bazăale managementului strategicUtilizarea cunoştinţelor de bază pentru explicarea şi interpretareaconceptelor, situaţiilor, proceselor asociate managementuluistrategic |
OP A1 Marketingul serviciilor | Înţelegerea principiilor Marketingului de servicii în agricultură, dar şi a metodelor de promovare a produselor agroalimentare |
OP A2 Dreptul mediului | Sporirea gradului de cunoaştere şi înţelegere a raporturilor juridice în materie |
Economia serviciilor | Înţelegerea şi însuşirea conceptelor, proceselor, regularităţilor şi restricţiilor pe care se sprijină activitatea economică a sectorului de servicii din punct de vedere al agenţilor individuali, al comportamentului consumatorului şi cel al producătorului; |
Comunicare si negociere in afaceri | Consolidarea cunoștințelor de bază prin abordări complexe asupra stilurilor practice de comunicare manifestate în procesul negocierii, asupra modalităților de înțelegere a negocierii și de analiză a barierelor de comunicare existente în negocierile naționale și internaționale |
Diagnosticarea si evaluarea unităţilor de alimentaţie publică şi agroturism | Disciplina îşi propune să aprofundeaze cunoştinţele celor care urmează cursurile de master cu noţiunile teoretice, metodologice şi practice necesare elaborării diagnosticului economic la nivelul unităţilor de alimentaţie publică şi agroturism. |
Proiecte de construcții | Dezvoltarea de competente privind respectarea cerințelor de siguranță și sustenabilitate în construcții; Dezvoltarea de competențe privind respectarea cerințelor de conformare privind dezvoltarea durabilă a clădirilor civile |
Metode aprofundate de gestiune | Cunoaşterea și înţelegerea conceptelor, teoriilor şi metodelor de bază ale domeniului și ale ariei de specializare; utilizarea lor adecvată în comunicarea profesională; Conştientizarea nevoii de formare continuă; utilizarea eficientă a resurselor și tehnicilor de învăţare pentru dezvoltarea personală şi profesională. |
Managementul riscului | Disciplina urmăreşte să prezinte masteranzilor noţiuni complexe pentru a cunoaşte riscul , precum şi tehnicile respectiv metodele de determinare a riscului.; |
Amenajarea turistica a teritoriului | Cursul se adresează absolvenţilor de studii licenţiaţi, înscrişi la masterat şi urmăreşte pregătirea de specialişti în domeniul organizării turistice a teritoriului. |
Managementul programelor | Disciplina îşi propune să familiarizeze studenţii cu noțiunile generale privind managementul programelor și modul în care sunt elaborate, implementate și manageriate programele. |
Managementul financiar al programelor de investiții | Aprofundarea cunoaştintelor şi folosirea termenilor specifici de la nivelul fermelor agricole. Metodele de calcul a investiţiilor, analiza si planificare financiara in unităţile agricole |
Managmentul resurselor agroturistice | Cunoaşterea şi înţelegerea conceptelor, teoriilor şi metodelor de bază ale domeniului şi ale ariei de specializare; utilizarea lor adecvată în comunicarea profesională; Conştientizarea nevoii de formare continuă; utilizarea eficientă a resurselor şi tehnicilor de învăţare pentru dezvoltarea personală şi profesională. Cursul îşi propune să aprofundeze cunoaşterea de către studenţi a resurselor agroturistice din România. În acelaşi timp, studenţii vor calcula, evalua şi compara potenţialul agroturistic din fiecare judeţ. În final, vor aplica modalităţi moderne de management al resurselor agroturistice din principalele zone agroturistice din ţară. |
ANUL II
DENUMIRE | OBIECTIV GENERAL |
Managementul calitatii | Elaborarea de modele si proiecte profesionale pentru asigurarea calității prin utilizarea principiilor și metodelor specifice. Cunoaşterea metodelor de îmbunătăţire continuă a calităţii şi de evaluare a rezultatelor datorate creşterii calităţii produselor, pentru adoptarea unui management total al calităţii. |
Autorizare si control in APA | Analiza principalelor activităţi referitoare la autorizarea şi controlul din alimentaţia publică şi agroturism. Însuşirea de către studenţi a managementului activităţilor de autorizare a unităţilor şi a personalului din alimentaţia publică şi agroturism. |
Tehnologia restaurantelor | Demararea, organizarea, conducerea și coordonarea proceselor specifice din unitățile de alimentație publică |
OP B1 Sociologie rurală | Cursul are în vedere însuşirea principalelor teorii şi concepte din domeniul sociologiei rurale. Conştientizarea actualităţii disciplinei din punct de vedere teoretic şi aplicativ pentru viitorii specialişti. |
OP B2 Economie, expertiza şi controlul mediului | Însușirea cunoștințelor și dezvoltarea capacității de a analiza starea mediului și mizele legate de el, instrumentele de acțiune public, mizele concurențiale și strategiile întreprinderilor în materie Dezvoltarea capacității și abilității de a formula o strategie adaptată unei reconstrucții de mediu folosind punctele dezvoltării unui proiect și de a pilota practice acțiuni de reducere de la sursă a fenomenelor de poluare. Dezvoltarea capacității de a conserva și utiliza intelligent resursele natural. |
Managementul investitiilor in turism | Disciplina urmăreşte să prezinte masteranzilor noţiuni complexe pentru a aprecia rolul investiţiilor în turism, precum şi în cadrul economiei naţionale,a surselor de finanţare şi a riscului pe care acestea îl comportă. |
Managementul agentiei de turism | Obţinerea de cunoştinţe şi abilităţi în domeniul conducerii unei agenţii de turism. |
Etică si integritate academică | Cursul are în vedere însuşirea principalelor concepte si instrumente de baza din domeniul eticii si integritatii academice. Conştientizarea actualităţii disciplinei din punct de vedere teoretic şi aplicativ pentru viitorii specialişti. |